Over ons

Je wilt korfballen bij een club waar sportiviteit hoog in het vaandel staat?
Dan ben je bij Rivalen aan het juiste adres. Wij zijn een club gericht op ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Wij bieden leden een sportieve ontwikkeling in de korfbalsport en sociaal maatschappelijke ontwikkeling, zodat zij een goede fysieke, mentale en sociale gezondheid ervaren.

Visie
Korfbal: nastreven om iedereen op zijn/haar eigen manier te laten sporten.

Verenigingsactiviteiten: organiseren van sociale ontwikkelingsmogelijkheden door middel van leuke activiteiten voor jong en oud.
Open karakter: de club heeft een open karakter en iedereen is welkom.
Samenzijn en -werken: erbij horen en bijdragen. 

Geschiedenis
De korfbalvereniging Rivalen is opgericht op 17 februari 1960. Op initiatief van de heer Leeuwerink ging een groepje enthousiaste mensen zich in Doesburg bezig houden met de korfbalsport. Aanvankelijk was “Rivalen” nog een onderdeel van Sportclub Doesburg. Het bestuur van de voetbalvereniging werd destijds aangevuld met een tweetal korfballers. De samenwerking verliep in goede harmonie. Even zag het er zelfs naar uit dat het rood-witte tenue in 1963 verruild zou worden voor rood-blauw, maar daar is het gelukkig nooit van gekomen.

In 1967 werd besloten om als zelfstandige vereniging verder te gaan. Een jaar later kreeg Rivalen de beschikking over het huidige sportveld aan de Magnolialaan. Er werden plannen gemaakt voor de bouw van het eerste, eigen clubhuis, dat in het begin alleen uit twee kleedkamers bestond. In de loop der jaren werd de accommodatie vernieuwd en verder uitgebouwd door de inzet en medewerking van een groot aantal leden. Sinds eind zomer 2011 zijn wij in het bezit van nieuwe kleedkamers en een kunstgrasveld. Ook beschikken wij naast het korfbalveld over 2 jeu de boules banen. Momenteel is korfbalvereniging Rivalen een begrip in Doesburg.